10 jaar uitgifte bij Inloophuis De Herberg 

Vorige week vond bij Inloophuis De Herberg weer een uitgifte plaats. Met een uitgifte krijgen zo’n 100 gezinnen uit Westervoort die het financieel lastig hebben, een boodschappenpakket uitgereikt. Met de onlangs gedane uitgifte is er tien jaar uitgifte bereikt. Het boodschappenpakket dat werd uitgedeeld, is onder meer samengesteld uit donaties van inwoners van Westervoort, lokale ondernemers en sponsoren van het inloophuis. 

Martinique Walraven, coördinator bij Inloophuis De Herberg: “Iemand komt in aanmerking voor de uitgifte als hij of zij in Westervoort woont en in het bezit is van een Gelrepas of gebruik maakt van de voedselbank. Voor de uitgifte krijgen de mensen een strookje in de brievenbus waarmee ze het boodschappenpakket kunnen ophalen. Het is een mooi gecoördineerd proces, dat als sociaal initiatief is ontstaan. Inmiddels kunnen we ruim 100 gezinnen drie keer per jaar voorzien van een boodschappenpakket. We merken dat het erg wordt gewaardeerd en helaas nog steeds nodig is.”

De volgende uitgifte staat gepland voor november. Hiervoor zal Inloophuis De Herberg binnenkort de medewerking vragen van lokale supermarkten voor een statiegeldactie. 

Als er personen of gezinnen zijn die in aanmerking denken te komen voor de uitgifte, dan kunnen zij mailen naar coordinator@inloophuisdeherberg.nl. Er zal dan gekeken worden of zij ook gebruik kunnen maken van deze dienst van het inloophuis.