De Herberg is een plaats van ontmoeten en delen

De inloop

Vijf dagdelen per week ben je van harte welkom om een kopje koffie of thee te komen drinken. De gastvrouwen en gastheren zullen je gastvrij ontvangen. Je kunt een praatje maken, de krant lezen, een spelletje doen of gewoon van het samenzijn genieten. Wil je weten wanneer we open zijn? Bekijk dan de openingstijden.

Maaltijden

Wil je graag samen mat anderen eten? Schuif dan eens bij ons aan tijdens onze lunch. Het is niet alleen lekker; we zorgen er ook voor dat het gezellig is. 

Uitgifteacties

Drie keer per jaar verzorgen wij een uitgifteactie voor mensen met een laag inkomen. Wil jij voor de uitgifteactie in aanmerking komen? Stuur ons dan een mail via info@inloophuisdeherberg.nl of kom even langs bij ons secretariaat. Voorwaarde voor de uitgifte is dat je gebruik maakt van de voedselbank en /of een Gelrepas hebt en inwoner bent van Westervoort. 

Je kunt ons ook helpen door spullen te doneren. Het gaat dan om houdbare producten uit de supermarkt, die niet gekoeld moeten worden bewaard. Een financiële donatie is ook mogelijk. Meer informatie hierover vind je op de pagina Doneren.

Groente-uitgifte

In de zomer verzorgen wij verse groenten voor gezinnen die het financieel niet makkelijk hebben. Dit doen wij door samen te werken met volkstuindersvereniging De Kavel.

Wil je je opgeven voor de groente-uitgifte? Mail ons dan op info@inloophuisdeherberg.nl of kom even langs bij ons secretariaat. Voorwaarde voor de uitgifte is dat je gebruik maakt van de voedselbank en / of een Gelrepas hebt en inwoner bent van Westervoort. 

Handwerken

Op vrijdagen, eens in de twee weken, komt de handwerkgroep bij elkaar van 10.00 – 12.00 uur. Kun jij goed haken of breien? Of wil jij het juist graag leren? Je bent welkom om aan te sluiten. Er zijn geen kosten verbonden aan het handwerken en opgeven is niet nodig. Op de agenda zie je wanneer de eerstvolgende keer is dat de handwerkgroep bij elkaar komt.

Schildergroep

Iedere eerste donderdag van de maand (augustus uitgezonderd) is het mogelijk om bij ons te komen schilderen. Ben jij een beginner en wil je graag leren om te schilderen? Of schilder je al vaker en lijkt het je leuk om samen met anderen jouw hobby te kunnen delen? Je bent welkom. Het schilderen is in de middag van 14.00 – 16.00 uur. Opgeven kan via een mail naar info@inloophuisdeherberg.nl. Er zitten geen kosten verbonden aan het schilderen; een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.   

Creatieve activiteiten

Eens per twee weken kun je op vrijdag bij ons aanschuiven voor een creatieve activiteit, van 10.00 – 12.00 uur. Je hoeft je hiervoor niet op te geven en er zijn geen kosten aan verbonden. Doe je een keer mee? In de zomervakantie gaat deze activiteit niet door. Kijk op de agenda voor wanneer we weer starten. Daarnaast organiseren we regelmatig creatieve activiteiten zoals bijvoorbeeld bloemschikken. Hou onze agenda en social media hiervoor in de gaten.

Internethulp

Heb je een vraag over het gebruik van jouw telefoon, tablet, laptop of smartphone? Maak dan een afspraak met onze ICT-vrijwilliger. Dat kan via een mail naar info@inloophuisdeherberg.nl. Geef  daarbij je beschikbaarheid aan en ons secretariaat maakt graag een afspraak voor je. 

Doven en slechthorendengroep

Binnen deze groep is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten in een rustige ruimte, waarbij rekening wordt gehouden met de verstaanbaarheid voor iedereen. De groep komt twee keer per maand op dinsdagochtend bij elkaar van 10.15 – 11.45 uur. Kijk op de agenda voor de volgende bijeenkomst. 

Autisme Ouder Initiatief

Het Autisme Ouder Initiatief bestaat uit een groep ouders die eens per maand samenkomt. Tijdens deze bijeenkomsten worden ervaringen en tips gedeeld over het opvoeden van kinderen met autisme.  

Maandelijkse schaakmiddag

Een keer in de maand kun je op donderdag bij ons komen schaken. Je bent welkom als je beginner bent, zodat je het spel kunt leren. Maar uiteraard ben je ook als gevorderde schaker welkom. Het schaken is tijdens inlooptijden van 14.00 tot 16.00 uur. Op de agenda kun je zien wanneer de eerstvolgende datum is. 

Ruil- en Weggeefhoek op Facebook

Op Facebook is er vanuit het inloophuis een ruil- en weggeefhoek actief. Hierop kun je spullen aanbieden, om te ruilen of gratis weg te geven, die een ander goed kan gebruiken. Hiermee dragen we bij aan een duurzame samenleving en het bestrijden van armoede. Om aan te melden klik “hier” of zoek “Ruil- en weggeefhoek Inloophuis de Herberg” op Facebook.