De Herberg is een plaats van ontmoeten

Annet
Sinds november 2016 ben ik vrijwilliger bij het Inloophuis. Ik was al een tijdje op zoek naar vrijwilligerswerk. Tijdens de opening van de vernieuwde Dorpsstraat stond daar een tafel met info over het Inloophuis. Daar werd ik enthousiast ontvangen en het was precies waar ik naar op zoek was.

Wat voor werk doe je bij het Inloophuis?

Ik ben gastvrouw en ik werk iedere vrijdagmorgen in de Moestuin. Hier kan ik twee dingen doen die ik leuk vind. Graag ontmoet ik mensen en tuinieren vind ik ook leuk.
Het is fijn om er voor mensen te zijn en naar hun verhaal te luisteren. Op vrijdagmorgen deel ik de opbrengst van de moestuin uit. Dat is ook heel leuk en fijn om te zien dat mensen dit erg fijn vinden.

Kun je een leuk moment van je vrijwilligerswerk vertellen?

In de moestuin kweken wij ook de vergeten groenten. Hierbij geef ik dan wel eens een recept meer om te proberen hoe of deze smaken. Pastinaak is zo’n vergeten groente, hiervan gaf ik aan iemand een lekker recept mee. Later vertelde deze mevrouw dat haar dochter, die een opleiding volgt waarin onder andere gekookt wordt op school, dit recept daar had klaargemaakt. Iedereen vond het heerlijk en dochter lief kreeg maar liefst een 9 voor het resultaat. Dat vind ik heel leuk om te horen en geeft een stukje voldoening om te horen wat er met de groenten is gedaan.

Nu het Inloophuis dicht is, wat mis je het meest?

Natuurlijk mis ik alle gasten die ik meestal op dinsdagmorgen en vrijdagmorgen zie. Ik vraag mij af hoe het nu met iedereen gaat en mis hun verhalen. Hopelijk gaat deze tijd snel voorbij zodat iedereen weer een lekker bakkie kan komen drinken in de Herberg.