Succesvolle uitgifte bij Inloophuis De Herberg

Deze week vond bij Inloophuis De Herberg weer de uitgifte plaats van een boodschappenpakket. Drie keer per jaar geeft het inloophuis een pakket weg aan mensen met een kleine portemonnee, als aanvulling op de voedselbank. Ruim 100 gezinnen uit Westervoort maken gebruik van deze dienst van het inloophuis. Het pakket wordt zoveel mogelijk gevuld door donaties van lokale inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De boodschappentas kon weer worden aangeboden met een mooie hoeveelheid aan producten.

Sponsoren die dit keer een bijdrage leverden waren Caritas de Liemers, Protestantse gemeente Westervoort, Gezondheidsrace Liemers Vitaal (met middelen van de gemeente Westervoort), ConfiDens tandtechniek Arnhem, Dino’s Shop, Lidl, Plus en Albert Heijn. Daarnaast steunden veel inwoners uit Westervoort met een donatie. De coördinator en de vrijwilligers van het inloophuis kijken tevreden terug op de uitgifte van dit keer. De volgende uitgifte staat gepland voor januari 2024. Hiervoor worden kerstpakketten ingezameld.

Als er personen of gezinnen zijn die in aanmerking denken te komen voor de uitgifte van het boodschappenpakket, dan kunnen zij mailen naar coordinator@inloophuisdeherberg.nl. De voorwaarden om in aanmerking te komen is dat mensen in Westervoort moeten wonen, in het bezit moeten zijn van een Gelrepas of gebruik moeten maken van de voedselbank. Naast de uitgifte van het boodschappenpakket kent het inloophuis ook een wekelijkse groente-uitgifte. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden en dezelfde wijze van aanmelden.