De Herberg is een plaats van ontmoeten

Vacature gastvrouw/ -heer

Stichting Inloophuis de Herberg wil de bewoners van Westervoort een ontmoetingsplek bieden. Een plek waar zorg en respect is voor elkaar en waar mensen tot hun recht kunnen komen in de ruimste zin van het woord. Inloophuis De Herberg in Westervoort is een plek waar dorpsbewoners elkaar ontmoeten en samen activiteiten ontplooien.  Er zijn ruim 50 enthousiaste vrijwilligers actief. Er is een coördinator in dienst van het bestuur die zorgt voor de dagelijkse gang van zaken.

Voor uitbreiding van ons vrijwillige team, zijn we altijd op zoek naar gastvrouwen/ -heren die ons team willen komen ondersteunen.

Wat houdt de functie in?
De inloopmomenten vormen het hart van ons inloophuis. Wilt u meewerken om een gastvrije, warme plek te bieden aan de mensen uit het dorp? Bent u sterk in het leggen van contact, het zorgen voor sfeer en kunt u goed luisteren naar het verhaal van de ander? Dan is deze vrijwilligersfunctie echt iets voor u!

Wat wordt er van u verwacht?
Als gastvrouw of gastheer zorgt u voor de inwendige mens door het schenken van koffie en thee. Maar de belangrijkste taak is het geven van aandacht aan de bezoekers. Elke inloop zijn er twee gastvrouwen/ -heren aanwezig. Wij verwachten van u dat u voldoende beheersing van de Nederlandse taal heeft om een goed gesprek te kunnen voeren met onze bezoekers. 

Wat hebben wij u als vrijwilliger te bieden?
Wij bieden een gezellig vrijwilligersteam, dat wordt ondersteund door de coördinator van het inloophuis. In deze functie ontmoet u veel verschillende dorpsgenoten met ieder zijn of haar eigen verhaal. U bouwt nieuwe contacten op en vergroot uw blikveld.

Heeft u belangstelling of wilt u eens komen praten?
Neem dan contact op met onze coördinator Martinique Walraven. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-41839101 of per mail via coordinator@inloophuisdeherberg.nl. Haar werkdagen zijn dinsdag tot 15.00 uur, donderdag en vrijdagochtend.